Welcome

Welcome to our English literature blog. Thomas and Toby hope you enjoy your stay here and they'll be looking forward to hear your opinion on the various literature works discussed here at this blog. Feel free to look around and leave a comment.

Oh yeah,
We will be updating soon.


T&T


woensdag 7 november 2007

Gedichten Tripple poems

Windows
© By Diana J. Bishop

I Open My Windows and What do I See?
More Windows Waiting for Me.
I Open and Close
With the Click of My Mouse
And Watch the Whole World
From Inside My House
Explore Windows and ME



FIRE AND ICE
Robert Frost

Some say the world will end in fire,
Some say in ice.
From what I've tasted of desire
I hold with those who favour fire.
But if it had to perish twice,
I think I know enough of hate
To say that for destruction ice
Is also great
And would suffice.




Heart, we will forget him
by Emily Dickinson

Heart, we will forget him,
You and I, tonight!
You must forget the warmth he gave,
I will forget the light.

When you have done pray tell me,
Then I, my thoughts, will dim.
Haste! ‘lest while you’re lagging
I may remember him!

1 opmerking:

Thomas Marlissa & Toby Sarkol zei

Windows:

Titelbeschrijving:
De titel verwijst naar het onderwerp van het gedicht: Windows. Deze windows betekenen tegelijkertijd de ramen gemaakt van glas, maar ook het OS Windows van Microsoft.

Samenvatting:
Dit gedicht gaat over persoon die zijn computermet Windows opstart en daar nog meer windows (vensters) ziet. Daarna ondekt de hoofdpersoon de hele wereld vanaf zijn huis.

Romantiek of Moderne Tijd:
Moderne tijd, aangezien windows nog niet al te lang bestaat.

Personages, perspectief en omgeving : Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van de ikfiguur. De ikfiguur is tevens de enige persoon die in het gedich voorkomt. En hij/zij bevindt zich in een kamer waar een computer staat.

Eigen mening:
Een vrij kort gedicht, maar tegelijker tijd erg slim bedacht. De combinatie van ramen en Windows is vrij intelligent.
Kort maar krachtig dus.


Fire and Ice :
Het einde van de wereld beschreven in 9 versregels. De titel gaat over de 2 manieren waarop de ik-figuur zich voorsteld hoe de wereld eraan gaat.
Het gedicht gaat over een persoon die nadenkt over hoe mensen zich voorstellen hoe de wereld zal vergaan. Hij bekijkt het vanuit de standpunten van mensen die de wereld zien verbranden, en mensen die de wereld een nieuwe ijstijd tegenmoet zien gaan. Hoewel zijn voorkeur uitgaat naar een hevig vuur, besluit hij later dat ijs ook acceptabel is.
Wellicht dat de ik-figuur een moeilijke periode achter de rug heeft ofzo, aangezien hij nadenkt over hoe de wereld zal vergaan.
We weten toevallig op basis van de gegevens van de schrijver dat dit gedicht hoort bij de romantic period, maar dat hadden we er zelf niet uitgehaald. Het gedicht zou vrij gemakkelijk ook nu kunnen zijn geschreven, aangezien de oud Engelse taal ontbreekt, en omdat het onderwerp volgens ons niet echt lijkt te passen in de romantic age (tenzij ze vroeger veel bezig waren met de apocalyps).
Al met al een apart gedicht, dat ons vooral opviel door de titel. We hadden ons eigenlijk voorgesteld dat het zou gaan over de elementen of natuurverschijnselen. Het einde van de wereld hadden we als laatst verwacht.


Heart we will forget him
De titel beschrijft wat de ik-figuur zichzelf wil vertellen. Zij (of het is een hij, vrij onwaarschijnlijk) kent iemand die ze wil vergeten. Ze wil haar eigen hart ervan overtuigen dat ze hem zo snel mogelijk moeten vergeten. Het is een soort gesprek dat je met jezelf voert terwijl je op bed ligt na te denken ofzo. Deik-figuur weet waarschijnlijk van zichzelf al dat het vrij moeilijk zal zijn om hem te vergeten, en dus wil ze een hartig woordjes met zichzelf voeren / of met haar hart.
Het gedicht is volgens ons afkomstig uit de Romantic period, omdat ook hier weer oud Engels in voorkomt, en omdat de ik-figuur haar hart wellicht ziet als een levend iets met een eigen wil ofzo. Iets wat wel vaker voor komt bij verhalen en gedichten uit dat tijdperk.
Wij vinden het zelf een gedicht waarbij we ons veel kunnen voorstellen, hoewel we allebei dit soort situaties nog nooit hebben meegemaakt (gelukkig?). Het gedicht is wederom kort, maar erg herkenbaar. Je zou jezelf er makkelijk in kunnen plaatsen, wat vrij knap is voor een gedicht van meer dan 100 jaar oud.