Welcome

Welcome to our English literature blog. Thomas and Toby hope you enjoy your stay here and they'll be looking forward to hear your opinion on the various literature works discussed here at this blog. Feel free to look around and leave a comment.

Oh yeah,
We will be updating soon.


T&T


woensdag 10 oktober 2007

Short stories Marionettes Inc.

Samenvatting ‘Marionettes,Inc.’

Braling en Smith komen regelmatig bij elkaar over de vloer en vinden beide dat ze niet erg gelukkig getrouwd zijn. Zo verlangt de vrouw van Smith veel liefde van haar man en is Braling’s vrouw weer te bazig. Beide verlangen naar wat meer vrijheid, maar durven het niet bij hun vrouw weg te gaan. Op een dag verteld Braling een oplossing te hebben voor dit probleem. Bij een bedrijf, genaamd Morionettes,Inc., heeft hij een exacte kopie van zich laten maken. Hij zegt dat hij zijn kopie (Braling 2) al geruime tijd gebruikt en dat het nog altijd goed gaat, op die manier heeft hij tenminste tijd voor zijn eigen interesses en laat hij zijn verplichtingen als echtgenoot over aan Braling 2. Braling is zelfs van plan om er een maandje tussenuit te knijpen om van een lekkere vakantie te genieten in Rio de Janeiro, zonder dat zijn vrouw er vanaf hoeft te weten.

Uiteindelijk besluit Smith ook zo’n kopie aan te schaffen, maar als hij naar zijn spaargeld zoekt merkt hij op dat dit al is uitgegeven. Hij wil zijn vrouw hierop aanspreken, maar komt erachter dat dit niet zijn vrouw is, maar een marionet!

Wanneer Braling zijn kopie zoals altijd weer besluit op te sluiten in een kist weigert Braling 2. Hij geeft aan dat hij gevoelens heeft voor Bralings vrouw en weigert nog langer onderdrukt te worden door zijn eigenaar. Brailing wil Marionettes,Inc. Bellen, maar wordt hiervan onthouden door Braling 2. Braling 2 zegt dat hij samen met Braling’s vrouw naar rio zal gaan en zegt zijn eigenaar vaarwel.

Het verhaal eindigt wanneer Braling zijn vrouw kust, maar of het de echte is, is onduidelijk.

Geen opmerkingen: