Welcome

Welcome to our English literature blog. Thomas and Toby hope you enjoy your stay here and they'll be looking forward to hear your opinion on the various literature works discussed here at this blog. Feel free to look around and leave a comment.

Oh yeah,
We will be updating soon.


T&T


woensdag 10 oktober 2007

Short stories The Secret Life of Walter Mitty

‘The Secret Life of Walter Mitty’

‘The Secret Life of Walter Mitty’ kent twee verhaallagen:

1. Plot; Walter Mitty rijdt met zijn vrouw naar de stad. Onderweg wordt zijn vrouw boos omdat Walter in haar ogen te hard zou rijden. Even later zijn ze in de stad aangekomen en zet Walter zijn vrouw af bij een kapperszaak. Zijn vrouw wijst hem er nog even op dat hij niet moet vergeten om overschoenen te halen. Vervolgens reed hij een beetje doelloos rond en kwam zo langs ene ziekenhuis. Uiteindelijk ging hij toch naar de winkel om de overschoenen en nog wat andere spulletjes te halen. In de parkeergarage ging het parkeren van zijn auto niet zo goed. Nadat hij de overschoenen gekocht had was hij vergeten wat hij nog meer moest kopen. Na goed nagedacht te hebben wist hij het weer: hondenkoekjes. Nadat hij ook deze gehaald had ging hij naar het hotel waar hij zijn vrouw weer zou ontmoeten. Zijn vrouw was er nog niet, dus besloot Walter maar een krantje te lezen. Na een tijdje had zijn vrouw hem gevonden en liepen ze terug naar de parkeergarage waar Walter de auto heen had gebracht. Onderweg herinnert zijn vrouw dat ze iets is vergeten en loopt ze een apotheek binnen. Walter steekt een sigaret op en is trots.

2. Fantasie; Het verhaal begint wanneer Walter commandant van een gevecht van de Navy Seals is. Hij vliegt door een zware storm en weet zijn bemanning veilig door het zware weer te loodsen. Even later bevindt Walter zich in een ziekenhuis waar hij bij een operatie aanwezig. De patiënt lijkt zich in een hopeloze situatie te bevinden, maar Walter weet de persoon te redden. In de volgende verbeelding is Walter in de rechtzaal waar hij als advocaat de taak heeft zijn cliënt te verdedigen. Hij sluit zijn avontuur af in de Tweede Wereldoorlog waar hij als een ware held op treed.

Tijdens het verhaal wisselen de twee verhaallagen zich duidelijk af. Er is steeds een duidelijke samenhang tussen fantasie en ‘realiteit’ te zien. Zo belandt Walter aan het begin van het verhaal als commandant in een gevechtsvliegtuig. Deze fantasie is waarschijnlijk bij hem opgeroepen, omdat hij behoorlijk hard rijdt. Later komt Walter langs een ziekenhuis, waarna hij in zijn fantasie opeens een arts is. Het zelfde gebeurt even later. Walter loopt over straat en hoort een krantenjongen iets roepen over een rechtzaak, waar Walter vervolgens zelf deel van uit maakt. Wanneer hij in het hotel een krantje leest, leest hij een artikel over de Tweede Wereld, waar hij zichzelf vervolgens weer in ziet rondlopen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

bedankt voor de beschrijving van het verhaal !
ik heb er vandaag een toets over en ik snapte niet veel van het verhaal.
Nu gelukkig wel (: !

Anoniem zei

goede samenvatting!
alleen in de derde dagdroom was Mitty niet de advocaat maar de beschuldigde. hij was toch een held omdat hij dat meisje gered had.